Kilpailijalle

Taitaja on ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailu, joka järjestetään joka vuosi. Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintojasi. Suurimpaan osaan lajeista on yläikäraja: voit täyttää kilpailuvuonna 22 vuotta tai olla sitä nuorempi. Joka kilpailuvuosi osa lajeista on ikärajattomia.

Ammattitaitosi lisäksi kehität muun muassa rohkeuttasi, paineensietokykyäsi, pitkäjänteisyyttäsi sekä sosiaalisia taitojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä!

Haluatko saada uusia kokemuksia ja kehittää omaa osaamistasi? Tahdotko oppia uusia asioita ja verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän kanssa? Lähde mukaan kilpailemaan Taitajaan!

Taitaja2024 Kuopio -tapahtumassa 20.-23.5.2024 tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista 50 eri ammattialalla! 

KilpailupaikatTapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, tervetuloa!

Tapahtuman yleinen aikataulu

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, tervetuloa! Aikataulut ja ohjelman löydät täältä.

Tapahtumat

Lue lisää tapahtumista!

Turvallisuus

Turvallisuus on yhteisiä tekoja. Lue lisää tapahtuman turvallisuudesta.

Palkinnot

Jokaisen lajin kolme parasta kilpailijaa palkitaan SM-mitaleilla sekä rahapalkinnoilla seuraavasti:

  1. sija 800€
  2. sija 600€
  3. sija 400€

Päättäjäisissä palkintojenjaon yhteydessä kaikille palkituille jaetaan ohjeistus rahapalkinnon lunastamisesta.

Taitajien Taitaja

Taitaja-kilpailun jury on vuodesta 2002 alkaen valinnut kilpailijoiden joukosta Taitajien Taitajan.

Säännöissä todetaan valinnan kriteereistä seuraavasti: “Taitajien Taitaja on oman lajinsa paras kilpailija. Hän on ylpeä omasta osaamisestaan ja omasta ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksesta. Hän on luonteeltaan positiivinen ja ulospäin suuntautunut, hyvä oman lajinsa sekä ammatillisen koulutuksen edustaja. Taitajien Taitaja on halukas ja kyvykäs toimimaan oman ammattialansa ja koko ammatillisen koulutuksen edustajana.”

Taitajien Taitaja 2024 palkitaan vuoden mittaisella autoleasingillä.

Semifinaalit

Taitaja2024-kilpailun semifinaaleja järjestetään ympäri Suomen viikolla 5, 29.1.-2.2.2024. 

Taitaja-kilpailun semifinaaleihin ilmoittaudutaan syksyisin.

Tule näyttämään taitosi Taitajaan! 

Kansainväliset kilpailut

Taitajan lisäksi ammattitaidossa voi kilpailla myös EM- ja MM-tasolla. Joka vuosi maailmalle lähtee virallinen ammattitaitomaajoukkue edustamaan Suomea joko EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuissa.

Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue valitaan syksyisin järjestettävien karsintakilpailujen kautta. Kansainvälisellä tasolla kilpaileminen ei vaadi aiempaa kilpailukokemusta, vaikka siitä onkin hyötyä.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Tutustu maajoukkueeseen (skillsfinland.fi) verkkosivuilla ja somessa #ammattitaitomaajoukkue!

Taitaja-kilpailun säännöt

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit