Vierailijalle

Taitaja2024-finaali järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Tälle sivulle kootaan tietoa Taitaja2024 Kuopio -tapahtuman vierailijoille. Tapahtuma on kaikille maksuton ja avoin. Kävijätavoitteemme on 50 000 – olethan yksi heistä!

Tapahtumapaikat
Savilahden kampus, Kuopio I Sakky.fi
Kuopio-halli

Etälajit
Hevostenhoito – Hingunniemi, Kiuruvesi I Ysao.fi
Eläintenhoito – Peltoniemi, Iisalmi I Ysao.fi
Puuseppä – Mikkeli, Esedu.fi

Urapolut

Löytyisikö Taitaja2024 Kuopio -tapahtumasta sopiva urapolku tai haaveammatti? Taitaja2024 Kuopio -tapahtuma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden päästä näkemään, kokemaan ja tutustumaan eri alojen ammatteihin, koulutukseen ja työelämään.

Tapahtumassa voi seurata nuoria osaajia, tulevaisuudentekijöitä ja huippuammattilaisia 49 eri lajissa sekä ammattinäytöksissä. Tapahtumassa on lisäksi paikalla ammattiin opiskelevia nuoria, ohjaushenkilöstöä sekä työelämän edustajia. Eri alojen työtehtäviä on mahdollista kokeilla käytännössä tapahtumapaikalla.

Urapolkuihin on mahdollisuus tutustua jo ennakkoon siihen laadittujen tehtävien avulla. Urapolku- tehtävät on tarkoitettu toteutettavaksi vaiheittain; ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana sekä tapahtuman jälkeen.

Ennakkotehtävien avulla pääsee orientoitumaan sekä tutustumaan Taitaja2024 Kuopio -tapahtumaan sekä tapahtumassa esillä oleviin ammatteihin. Lisäksi ennakkotehtävät auttavat pohtimaan omaa osaamistaan, kiinnostuksen kohteita sekä löytämään ne koulutukset ja ammattialat, joista haluaa syvällisempää tietoa.

Tehtävät julkaistaan keväällä 2024. Tapahtuman jälkeen Urapolku-tehtäviä voidaan hyödyntää esimerkiksi uraohjauksen ja -suunnittelun tukena.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit