AN2

Prosessiala

Tämän lajin tehtävät perustuvat prosessiteollisuuden perustutkintoon.

Perustutkinnon ammattinimike prosessinhoitaja.

Taitaja 2024

Prosessialan ammattinäytös järjestetään Kuopio-hallilla.

Kuopio-halli: Opistotie 4, 70200 Kuopio

Tervetuloa tutustumaan prosessialaan

Tervetuloa lajialueellemme, jossa pääsette tutustumaan ja testaamaan SMC:n prosessinohjauksen simulaattoria juomateollisuudesta, tutustumaan käyttäjäkunnossapidon keskeisiin näkökohtiin ja testaamaan venttiilinvaihtamista, sekä kokeilemaan Toolsin putoamisenestovaljaita käytännössä. Pääsette myös verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia alamme johtavien yhteistyökumppaneiden kanssa. Alueellamme on mukana sekä kokeneita prosessialan ammattilaisia että tuoreita alamme opiskelijoita, jotka ovat innolla valmiita keskustelemaan kanssanne. Tule ja koe prosessiteollisuuden ihmeellinen maailma omin silmin.

Yleiskuvaus ammatista

Prosessinhoitajana pidät huolta teollisuuden tuotannon sujuvuudesta. Valvot erilaisten tuotantojen automaattisia prosesseja ja teet huolto- ja kunnossapitotöitä. Kemikaalien, lääkkeiden, polttoaineiden, pesuaineiden, maalien, paperin ja pakkausten tuotanto tapahtuu automaattisissa prosesseissa, joiden valvonnassa olet koko ajan tilanteen hermolla ja valmiina tekemään myös huolto- ja kunnossapitotöitä.

Osaamis­vaatimukset

Koulutuksen myötä osaat soveltaa tietojasi ja taitojasi työvuorojen monissa vaihtelevissa tilanteissa. Työssäsi käsittelet erilaisia kemikaaleja, teet prosessien säätötoimia ja osaat käyttää erilaisia tuotannon automaatiojärjestelmiä. Valvovan silmäsi alla voidaan valmistaa myös puhdasta vettä, energiaa ja lämpöä. Työssä tarvittavia ominaisuuksia ovat tarkkuus, huolellisuus sekä vastuullisuus.

Lajivastaavat

Lajiohjausryhmä

  • Antti Pasanen, Savon ammattiopisto
  • Lajiohjausryhmän kokoonpano täydentyy myöhemmin.

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit