Taitaja9 joukkueet finaalissa kilpailemassa.

Taitaja9

Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu 7.-9.-luokkalaisille. Vauhdikas kilpailu on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisassa tarvitaan monen oppiaineen osaamista.

Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Lähde mukaan kisaamaan!

Finaali

Taitaja2024 Kuopio -tapahtuman Taitaja9-lajin finaali järjestetään Kuopio-hallilla.

Kuopio-halli: Opistotie 4, 70200 Kuopio

Yleiskuvaus

Taitaja9-kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Kokoa joukkueesi ja lähde mukaan kisaamaan! Parhaat joukkueet kilpailevat finaalissa huikeista palkinnoista toukokuussa 2024.

Taitaja9 on koko yläkoulun kisa

Taitaja9-kilpailussa yhdistyy luovuus, näppäryys ja päättelykyky. Kokoa oma joukkueesi kilpailuun, jossa yhdistätte taitonne ja tietonne joukkueena.

Paikalliskilpailuun voi osallistua samasta koulusta useampia joukkueita. Joukkueet ovat kolmihenkisiä. Joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten tulee olla samasta yläkoulusta.

Kilpailussa nostetaan esille hauskasti ja kätevästi ammatillisen koulutuksen eri alojen tuntemusta. Kilpailutehtäviä on eri opintoaloilta ja ne tarjoavat osallistujille mahdollisuuden tutustua eri ammatteihin ja koulutuksiin.

Taitaja9-kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta

Paikalliskilpailujen parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuun. Paikalliskilpailut järjestetään syys-marraskuun 2023 aikana.

Aluekilpailuista 36 parasta joukkuetta paikalliskilpailujen osallistujamääriin suhteutettuna jatkavat valtakunnalliseen finaaliin. Aluekilpailut pyritään käymään ratakilpailuna. Aluekilpailut järjestetään joulu-helmikuussa, kuitenkin viimeistään kolme kuukautta ennen Taitaja-finaalia.

Finaali, joka järjestetään keväisin valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä. Kaksipäiväinen kilpailu 21.-22.5.2024 Kuopiossa.

Lisätietoja antaa

Lajiohjausryhmä

  • Anna Leskinen, Savon koulutuskuntayhtymä Sakky
  • Johanna Jussila, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
  • Kaisa Kallio, Sataedu
  • Matti Raho, Turun kaupunki
  • Mira Ruth-Viitanen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Silja Salminen, Savon koulutuskuntayhtymä Sakky
  • Janne Suntio, Rateko rakennusteollisuus
  • Janne Jousiaho, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
  • Anne Silvennoinen, Kuopion kaupunki
  • Krista Virtanen, Koulutuskuntayhtymä Salpaus

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit