Mästare9

Mästare9 är en rolig och energisk händighetstävling för grundskolans 7 – 9 klassare. Via det fartfyllda evenemanget kan man på ett roligt sätt bekanta sig med olika yrkesbranscher. I tävlingen behövs olika slags kunnande. Tävlingen är lekfull men uppgifterna kräver fingerfärdighet och kreativitet. Kom med och tävla!

Mästare 2024
Final

Denna gren tävlas i Kuopio-halli.

Opistotie 4, 70200 Kuopio

Allmän beskrivning

Mästare9 tävlingen är lekfull, men uppgifterna kräver fingerfärdighet och kreativitet. Samla ihop ett lag och kom med och tävla! De bästa lagen tävlar om superfina priser i finalen i maj 2024.

Mästare9 är hela högstadiets tävling

I Mästare9 tävlingen kombineras kreativitet, fiffighet och slutledningsförmåga. Samla ihop ett tävlingslag där ni tillsammans förenar era kunskaper och färdigheter.

I den lokala kvaltävlingen får flera lag från samma skola delta. Lagen består av tre personer. Deltagarna i lagen får vara från olika klasser och årskurser, men alla lagmedlemmar ska representera samma högstadieskola.

Kännedom om yrkesutbildningens olika branscher lyfts fram på ett roligt och smart sätt i samband med tävlingen. Tävlingsuppgifterna tangerar olika branscher och ger deltagarna möjlighet att bekanta sig med olika yrken och utbildningar.

Mästare9-tävlingen består av tre skeden

Lokala kvaltävlingar, där de bästa lagen får en plats till den regionala finalen. Beroende på ort så genomförs de lokala kvaltävlingarna antingen via det virtuella Mästare9-spelet eller som en live tävling. De lokala kvaltävlingarna arrangeras inom september-november.

Regionala finaler, vid de 12 regionala finalerna avgörs vilka lag som får delta i den stora finalen. Antalet lag som får en finalplats i varje regional final beror på mängden deltagande lag i de lokala kvaltävlingarna. De regionala finalerna ska helst arrangeras som en bantävling. De regionala finalerna arrangeras inom december-februari, senast tre månader innan Mästare-finalen.

Finalen, arrangeras i samband med Mästare-evenemanget. Tävlingen pågår i två dagar den 21.– 22.5.2024 i Kuopio.

Uppgiftsbank

Du får tillgång till förra årens uppgifterna i Skills Finlands uppgiftsbanken.

Mästare9 koordinatör

Styrgrupp

  • Anna Leskinen, Savon koulutuskuntayhtymä Sakky
  • Johanna Jussila, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
  • Kaisa Kallio, Sataedu
  • Matti Raho, Turun kaupunki
  • Mira Ruth-Viitanen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Silja Salminen, Savon koulutuskuntayhtymä Sakky
  • Janne Suntio, Rateko rakennusteollisuus
  • Janne Jousiaho, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
  • Anne Silvennoinen, Kuopion kaupunki
  • Krista Virtanen, Koulutuskuntayhtymä Salpaus

Grenens samarbetspartners

Evenemangets huvudsamarbetspartners