501

Leipuri-kondiittori / Semifinaali

Aika

Tiistai 30.1.2024

Kilpailupaikat

Turun ammatti-instituutti
Anikaistenkatu 7
20100 Turku

WinNova
Tiedepuisto 3
28600 Pori

Stadin ammattiopisto
Prinsessatie 2
00820 Helsinki

ESEDU
Otavankatu 4
50100 Mikkeli

REDU
Jänkätie 1
96300 Rovaniemi

Semifinaali-koordinaattori

Aikataulu

Klo 9.00-9.30 ilmoittautuminen ja info.

Kilpailutehtävään käytettävä aika on 6h (9.30-16.00, sis. lounastauon)

Materiaalit ja laitteet

  • Pöytämallinen yleiskone noin 8 ltr ja siihen kuuluvat työvälineet
  • Nostatuskaappi, pinnavaunu-uuni, pakastimia, jääkaappeja
  • Pientyövälineet: tarvittavat muotit tuotteille, veitsiä, paletteja, kauhoja, raappoja, nuolijoita, suteja, saksia, massapusseja, lämpömittareita, pieniä kattiloita, pieniä ja isoja vaakoja, viivoitin, erilaisia muovisia ja metallisia kulhoja
  • Kilpailijalle varataan oma työskentelypiste
  • Oppilaitoksissa tulee olla varattuna kaikki raaka-aineet kilpailutöiden valmistukseen

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo mukanaan:

Marsipaanin työstöön tarvittavat perustyövälineet

Työvaatteet, työkengät, muistiinpanovälineet ja laskin

Henkilökortti, ajokortti tms henkilöllisyyden todistamiseksi

Avoin ja iloinen kisamieli

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Kilpailutehtävät arvioidaan asteikolla 0 – 100 p

Arvioinnista laadullista 70 % ja määrällistä 30 %

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):

Moduuli 1/Laskutehtävä

Aikataulu: 15 min klo 9.30-9.45

9 p

Moduuli 2/Runebergin torttu

Aikataulu: työjärjestyksen voi itse päättää, tuotteiden tulee olla valmiita klo 16:00

26 p

Moduuli 3/Pitkojen ja korvapuustien valmistus

Aikataulu: työjärjestyksen voi itse päättää, tuotteiden tulee olla valmiita klo 16:00

31 p

Moduuli 4/Ystävänpäivä aiheisten kakkukoristeiden valmistus

Aikataulu: työjärjestyksen voi itse päättää, tuotteiden tulee olla valmiita klo 16:00

20 p

Moduuli 5/Kestävä kehitys, yrittäjämäinen toiminta, työhyvinvointi ja työturvallisuus

Aikataulu: Arvioidaan jatkuvana koko kilpailun ajan

14 p

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit