P1
Ravintola- ja cateringpalvelut / Semifinaali
Aika
Maanantai 29.1.2024
Tiistai 30.1.2024
Keskiviikko 31.1.2024
Kilpailupaikka
Ammattiopisto Live
Läkkisepänkuja 8
00620 Helsinki
Semifinaali-koordinaattori
Aikataulu
Kilpailutehtäviin käytettävä aika on yhteensä 2-6 h
klo: 9-16 välillä
Materiaalit ja laitteet
Kilpailussa käytettävät materiaalit ja laitteet, jotka semifinaalijärjestäjä varaa valmiiksi kilpailupaikalle:
- työpiste
- työvälineet ja laitteet
- kertakäyttökäsineet
- astiat jätteiden lajittelua varten
- ruuan valmistukseen käytettävät raaka-aineet
- ravintolan peruskuiva-aineet
- käytettävät työvälineet, koneet ja laitteet ovat suurkeittiöissä käytettäviä malleja
Käytännön ohjeita
Kilpailija tuo mukanaan seuraavat työvälineet:
- kuvallinen henkilöllisyystodistus
- elintarvikelain edellyttämä ja koulutuksen järjestäjän hyväksymä asukokonaisuus
- tarvittavat reseptit
- matkapuhelimien ja muiden mobiililaitteiden käyttö kilpailun aikana on kielletty
Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus
Pääasialliset arviointikriteerit:
Arvioinnin pohjana käytetään lounasruokien valmistus- tutkinnon osaa. Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteiden tyydyttävä (T2).
Kirjallinen tehtävä 10 pistettä
Tuotteiden valmistus ja esille laitto 30 pistettä
Annoksien ulkonäkö, rakenne ja maku 40 pistettä
Toiminnan vastuullisuus 20 pistettä
Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p.
Kuvaus arvioinnin toteuttamisesta (Sääntö kohta 7.5)
Laadullista arviointia 60%
Määrällistä arviointia 40%
Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden, voidaan kilpailusuoritus keskeyttää.
Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit
Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):
Moduuli 1/ Pääruuan valmistus neljälle hengelle
Tehtävä
- kilpailuparin tehtävä on valmistaa vegaaninen pääruoka annetuista raaka-aineista
- annokset kootaan ja viimeistellään vapaasti
Moduuli 2/ Jälkiruuan valmistus neljälle hengelle
Tehtävä
- kilpailuparin tehtävänä on valmistaa vegaaninen jälkiruoka annetuista raaka-aineista
- annokset kootaan ja viimeistellään vapaasti
Moduuli 3/ Kirjallinen tehtävä
Tehtävä
Kilpailijapari saa kirjallisen erillisen tehtävän kilpailupaikalla, joka perustuu yrittäjyyteen.
Raaka-ainelista
Raaka-ainelista, josta kilpailijat suunnittelevat pääruuan sekä jälkiruuan annokset neljälle henkilölle. Raaka-aineet tulevat kaikki yhdelle isolle pöydälle, josta kilpailijat hakevat tarvitsemansa tuotteet.
punasipuli
valkosipuli
peruna (kiinteä)
tomaatti
lehtikaali
maa-artisokka
mustajuuri
porkkana
valkosipuli
kesäkurpitsa
munakoiso
paprika (punainen)
tummaa soijarouhetta
punaista linssiä
kikherne
kvinoa
mustapapu
rypsiöljyä
etikka
kaurajuomaa
kaurakerma
kaurafraiche
vegaanista juustoa (Oddly good veggie grated)
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
tuoretta punaista chiliä
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa
vehnäjauhoja
lime
leivinjauhetta
sokeria
maidoton margariini
pähkinärouhe (hasselpähkinä)
appelsiini
tuore taateli
omena
hunajameloni
pakastevadelma (kotimainen)
kaakaojauhe
vegaanista kauravispiä
vaniljasokeri
perunajauho
tomusokeri
ruokasooda
suola
mustapippuri
vegaaninen korppujauho
savupaprikajauhe
vuokaspray
Mausteita saa tuoda mukanaan, jos tuo niin paljon, että kaikki voivat käyttää niitä.
Mahdollinen kilpailutehtävän muutos 30%, josta ilmoitetaan kilpailijalle kilpailuajan alkaessa.