P1

Ravintola- ja cateringpalvelut / Semifinaali

Aika

Maanantai 29.1.2024

Tiistai 30.1.2024

Keskiviikko 31.1.2024

Kilpailupaikka

Ammattiopisto Live
Läkkisepänkuja 8
00620 Helsinki

Semifinaali-koordinaattori

Aikataulu

Kilpailutehtäviin käytettävä aika on yhteensä 2-6 h

klo: 9-16 välillä

Materiaalit ja laitteet

Kilpailussa käytettävät materiaalit ja laitteet, jotka semifinaalijärjestäjä varaa valmiiksi kilpailupaikalle:

  • työpiste
  • työvälineet ja laitteet
  • kertakäyttökäsineet
  • astiat jätteiden lajittelua varten
  • ruuan valmistukseen käytettävät raaka-aineet
  • ravintolan peruskuiva-aineet
  • käytettävät työvälineet, koneet ja laitteet ovat suurkeittiöissä käytettäviä malleja

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo mukanaan seuraavat työvälineet:

  • kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • elintarvikelain edellyttämä ja koulutuksen järjestäjän hyväksymä asukokonaisuus
  • tarvittavat reseptit
  • matkapuhelimien ja muiden mobiililaitteiden käyttö kilpailun aikana on kielletty

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Pääasialliset arviointikriteerit:

Arvioinnin pohjana käytetään lounasruokien valmistus- tutkinnon osaa. Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteiden tyydyttävä (T2).

Kirjallinen tehtävä 10 pistettä

Tuotteiden valmistus ja esille laitto 30 pistettä

Annoksien ulkonäkö, rakenne ja maku 40 pistettä

Toiminnan vastuullisuus 20 pistettä

Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p.

Kuvaus arvioinnin toteuttamisesta (Sääntö kohta 7.5)

Laadullista arviointia 60%

Määrällistä arviointia 40%

Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden, voidaan kilpailusuoritus keskeyttää.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia): 

Moduuli 1/ Pääruuan valmistus neljälle hengelle

Tehtävä

  • kilpailuparin tehtävä on valmistaa vegaaninen pääruoka annetuista raaka-aineista
  • annokset kootaan ja viimeistellään vapaasti

Moduuli 2/ Jälkiruuan valmistus neljälle hengelle

Tehtävä

 

  • kilpailuparin tehtävänä on valmistaa vegaaninen jälkiruoka annetuista raaka-aineista
  • annokset kootaan ja viimeistellään vapaasti

Moduuli 3/ Kirjallinen tehtävä

Tehtävä

Kilpailijapari saa kirjallisen erillisen tehtävän kilpailupaikalla, joka perustuu yrittäjyyteen.

Raaka-ainelista

Raaka-ainelista, josta kilpailijat suunnittelevat pääruuan sekä jälkiruuan annokset neljälle henkilölle. Raaka-aineet tulevat kaikki yhdelle isolle pöydälle, josta kilpailijat hakevat tarvitsemansa tuotteet.

punasipuli

valkosipuli

peruna (kiinteä)

tomaatti

lehtikaali

maa-artisokka

mustajuuri

porkkana­­

valkosipuli

kesäkurpitsa

munakoiso

paprika (punainen)

tummaa soijarouhetta

punaista linssiä

kikherne

kvinoa

mustapapu

rypsiöljyä

etikka

kaurajuomaa

kaurakerma

kaurafraiche

vegaanista juustoa (Oddly good veggie grated)

tuoretta minttua

tuoretta korianteria

tuoretta punaista chiliä

tuoretta persiljaa

tuoretta basilikaa

vehnäjauhoja

lime

leivinjauhetta

sokeria

maidoton margariini

pähkinärouhe (hasselpähkinä)

appelsiini

tuore taateli

omena

hunajameloni

pakastevadelma (kotimainen)

kaakaojauhe

vegaanista kauravispiä

vaniljasokeri

perunajauho

tomusokeri

ruokasooda

suola

mustapippuri

vegaaninen korppujauho

savupaprikajauhe

vuokaspray

Mausteita saa tuoda mukanaan, jos tuo niin paljon, että kaikki voivat käyttää niitä.

Mahdollinen kilpailutehtävän muutos 30%, josta ilmoitetaan kilpailijalle kilpailuajan alkaessa.

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit