Tervetuloa lajivastaava

Hei lajivastaava, onnittelut valinnasta tärkeään ja vaativaan tehtävään!

Kilpailujärjestäjä nimeää jokaisellekilpailulajille kaksi lajivastaavaa. Lajivastaavat sopivat keskenään tehtävien vastuualueet siten, että kaikki lajin toteuttamiseen liittyvät asiat tulevat hoidettua. Lajivastaavien tulee olla kilpailuiden aikana paikalla tapahtumassa.

Lajivastaavan tehtävät

Semifinaalin toimijat

Päätuomari

Semifinaalin päätuomari vastaa semifinaalin rehdistä ja oikeudenmukaisesta arvioinnista sekä lopputuloksen vahvistamisesta. Lajiohjausryhmä valitsee semifinaalin päätuomarin semifinaalijärjestäjän esityksestä. Semifinaalin päätuomarilla tulee olla aikaisempaa arviointikokemusta tai järjestämiskokemusta ammattitaitokilpailuista. 

Tuomaristo

Semifinaalijärjestäjä valitsee karsintakilpailun tuomariston. Tuomariston valinnalla tulee varmistaa, että arviointi on asiallista, tasapuolista ja oikeudenmukaista. Tuomareiden tulee olla ammatillisesti kokeneita, päteviä ja alallaan tunnustettuja ammattilaisia.

Tuomareina voivat toimia kilpailuhuoltajat tai muut kilpailuun osallistuvien oppilaitosten edustajat, mikäli he täyttävät tuomareille asetettavat vaatimukset. Semifinaalikilpailun tuomari ei saa arvioida oman taustayhteisönsä lähettämää kilpailijaa laadullisessa arvioinnissa. Määrälliseen arviointiin hän saa osallistua.

Semifinaalikoordinaattori

Lajin semifinaalikoordinaattorin valitsee lajiohjausryhmä lajivastaavan esityksestä. Suositeltavaa olisi valita seuraavan vuoden lajivastaava. Semifinaalikoordinaattori vastaa yleisesti lajin semifinaalijärjestelyistä, tiedonkulusta ja yhteydenpidosta semifinaalijärjestäjiin. Semifinaalikoordinaattori auttaa ja opastaa semifinaalijärjestäjää niin, että lajiohjausryhmän päätökset toteutuvat semifinaaleissa.

Semifinaalivastaava

Semifinaalien käytännön järjestelyistä vastaa paikkakunnalla toimiva semifinaalivastaava, joka suunnittelee järjestelyt yhdessä semifinaalikoordinaattorin kanssa.

Skills_Finland_Taitaja-semifinaalien_parhaat_kaytannot_2012.pdf (skillsfinland.fi)
Taitaja-kilpailun säännöt (skillsfinland.fi) 

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit