P1 Ravintola- ja cateringpalvelut

TaitajaPLUS-kilpailu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville opiskelijoille.

Ala sopii sinulle, jos

Mitä työ voi olla?

Missä työtä on eli työpaikat, työympäristö ja alueellisuus?

Työpaikka voi olla osaamisalasta riippuen esimerkiksi ravintolassa, suurkeittiössä, kahvilassa, lasti- ja matkustajalaivalla, catering-alan yrityksessä, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksessä, hotellissa, majoitusliikkeessä sekä liikenneasemalla. Työtä on ympäri Suomen.

Työajat?

Kokkien työajat vaihtelevat suuresti riippuen työpaikasta ja työn luonteesta. Joissakin paikoissa, kuten ravintoloissa ja hotelleissa, kokit saattavat työskennellä myöhään iltaan tai jopa yöhön asti. Esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden keittiöissä työajat voivat olla päiväaikaan. Kokkien työajat voivat olla epäsäännöllisiä ja sisältää viikonloppu- ja ilta- sekä pyhätyötä. 

Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:

Lajin tehtävät perustuvat ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimike on kokki.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit