301

Asiakaspalvelu ja myynti / Semifinaali

Aika

Keskiviikko 31.1.2024

Kilpailupaikat

Prisma, Raisio Mylly (Turun ammatti-instituutti), Myllynkatu 1, 21280 Raisio

Prisma, Ylivieska (JEDU, Oulainen) Savarinkatu 9, 84100 Ylivieska

Prisma, Itäkeskus (Prakticum Helsinki), Vanhanlinnantie 1, 00900 Helsinki

Prisma, Limingantulli (OSAO, Oulu), Nuottasaarentie 1, 90400 Oulu

Semifinaali-koordinaattorit

Aikataulu

Tehtäväaika on 30 minuuttia. Tänä aikana opiskelija rakentaa esittelypisteen, esittelee ja myy tuotetta ja käyttöyhteystuotetta. Opiskelija tekee lyhyen itsearvioinnin suorituksen jälkeen ja saa lyhyen palautteen suorituksesta tuomareilta. Lisäksi kilpailusuoritukseen kuuluu kirjallinen laskutehtävä, jonka tekemiseen on varattu 15 minuuttia.

Materiaalit ja laitteet

Kilpailijan ei tarvitse tuoda mukanaan mitään omia materiaaleja tai laitteita. Omaa puhelinta voi hyödyntää tiedonhakuun tuote-esittelypisteellä. Kilpailupaikalta löytyy kaikki kilpailussa tarvittavat materiaalit ja kilpailussa tarvittavat laitteet sekä tarvikkeet. Halutessaan kilpailupäivään voi ottaa mukaan omia eväitä. Kilpailun järjestäjä varaa kilpailupaikalle esittelypisteen rakentamiseen tarvittavat materiaalit sekä esiteltävät tuotteet. Lisäksi kilpailun järjestäjä toimittaa laskimet laskutehtävää varten.

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo mukanaan henkilöllisyystodistuksen. Kilpailijoiden kilpailupaikka ohjeistetaan etukäteen jollekin seuraavista kilpailupaikoista. Jokaisesta semifinaalista kaksi parasta pääsee Kuopion finaaliin. Semifinaalijärjestät ja kilpailupaikat:

  1. Prisma, Raisio Mylly (Turun Ammatti-Instituutti), Myllynkatu 1, 21280 Raisio
  2. Prisma, Ylivieska (JEDU, Oulainen), Savarinkatu 9, 84100 Ylivieska
  3. Prisma, Itäkeskus (Prakticum, Helsinki), Vanhanlinnantie 1, 00900 Helsinki
  4. Prisma, Limingantulli (OSAO, Oulu), Nuottasaarentie 1, 90400 Oulu

Yleiskuvaus kilpailutehtävistä ja arvioinnin kokonaisuus

Kilpailijan tehtävänä on esitellä tuote-esittelytuotetta monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti. Kilpailijan tulee selviytyä tuote-esittelytilanteesta yhdellä vieraalla kielellä (englanti). Tuotteen esittelyssä on tuotava esiin yrittäjämäiseen toimintaan, kestävään kehitykseen ja tuotteen turvallisuuteen liittyviä näkökulmia. 

Kilpailussa esiteltävät tuotteet ovat saunakategoriasta. Kilpailun päätuotteet ovat:

  • Emendo pellavainen saunahattu
  • Emendo 500ml löylytuoksu

Päätuotteen yhteydessä on käyttöyhteystuotteita.

Pääasialliset arviointikriteerit: 

Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Kokonaispistemäärä on 100 pistettä, joka jakautuu ylläolevien moduulien mukaisesti.  

Arviointi koostuu laadullisista ja määrällisistä arviointikriteereistä. Painopiste on laadullisissa arviointikriteereissä. 

Arvioinnissa on mukana vähintään 3 tuomaria, joista vähintään yksi on yrityselämän edustaja. Jokainen tuomari arvioi jokaista kilpailijaa. Tämän jälkeen tuomarit kokoontuvat yhteen ja lyhyen keskustelun jälkeen antavat suullisen palautteen kilpailijalle suorituksesta. 

Jokaisesta neljästä semifinaalista pääsee Kuopion finaaliin kaksi kilpailijaa. Mikäli semifinaalin pisteytyksessä päädytään tasapisteisiin, ratkaisee moduulin 2 korkeampi pisteytys. Mikäli pisteet ovat edelleen tasan ratkaisee moduulin 3 korkeampi pisteytys. Mikäli pisteet ovat edelleen tasan ratkaisee moduulin 4 korkeampi pisteytys.  

Taitaja-kilpailun yhteiset teemat ovat yrittäjyys, kestävä kehitys, työhyvinvointi ja työturvallisuus.   

Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden, voidaan kilpailusuoritus keskeyttää. 

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):

Moduuli 1/Esittelypisteen suunnittelu ja rakentaminen 

Tehtävä

Kilpailijan tehtävänä on suunnitella ja rakentaa työturvallisuutta noudattaen esittelypiste, jossa hän esittelee ja myy tuotettaan. Tuotteet ja tarvittavat materiaalit löytyvät esittelypisteen välittömästä läheisyydestä. 

Max. pisteet 15 pistettä 

Moduuli 2/ Tuotteen esittely 

Tehtävä

Kilpailijan tehtävänä on esitellä tuotteita monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti. Kilpailijan tulee selviytyä tuote-esittelytilanteesta yhdellä vieraalla kielellä (englanti). Tuotteen esittelyssä on tuotava esiin kestävään kehitykseen ja tuotteen turvallisuuteen liittyviä näkökulmia.   

Max. pisteet 25 pistettä 

Moduuli 3/ Tuotteen myynti 

Tehtävä

Kilpailijan tehtävänä on myydä tuote-esittelytuotteita ja opastaa asiakasta tuotteen käytössä. Tässä arviointikohteessa arvioidaan kilpailijan kykyä huomioida mahdolliset myyntiin liittyvät laskutoimitukset. Myyntiin liittyvät laskutoimitukset arvioidaan erillisenä kilpailusuorituksena.    

Max. pisteet 35 pistettä 

Moduuli 4 /Vuorovaikutus ja viestintä 

Tehtävä

Kilpailijan tehtävänä on toimia aktiivisesti, yrittäjämäisesti ja asiakaslähtöisesti koko kilpailusuorituksen ajan. Tässä arviointikohteessa seurataan koko työsuorituksen aikaista viestintää sekä yhteistyötaitoja.   

Max. pisteet 25 pistettä 

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit