502

Kokki / Semifinaali

Aika

Keskiviikko 31.1.2024

Kilpailupaikat

Ammattiopisto Gradia
Taulumäentie 45
40101 JYVÄSKYLÄ

Omnia
Lakelankatu 1
02770 Espoo

Stadin ammatti- ja aikuisopisto
Kampus 3, Prinsessantien toimipaikka
Prinsessantie 2
00820 Helsinki

Turun ammatti- instituutti
Lemminkäisenkatu 18 D
20520 Turku

Semifinaali-koordinaattori

Aikataulu

Kilpailu suoritetaan klo 8-16 välisenä aikana.

Materiaalit ja laitteet

Kilpailun järjestäjä varaa jokaiselle kilpailijaparille työpisteen, leikkuulaudat, siivousliinat, kertakäyttökäsineet ja astiat jätteiden lajittelua varten. Samoin varataan yleisesti keittiössä käytettävät pientyövälineet. Käytettävät koneet ja laitteet ovat ravintolakeittiöissä käytettäviä malleja. Esille laittamiseen varataan tarvittavat astiat.

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo itse mukanaan kilpailupaikalle seuraavat tarvikkeet ja työvälineet:

  • kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • kokin täydellinen asukokonaisuus. Kilpailijapari käyttää elintarvikelain edellyttämää ja koulutuksenjärjestäjän hyväksymää asukokonaisuutta.
  • henkilökohtaiset veitset ja muut käsikäyttöiset pientyövälineet.
  • lämpömittarin, paristokäyttöisen vaa’an ja sauvasekoittimen sekä sähkövatkaimen. Ei muita patteri- tai sähkökäyttöisiä työvälineitä.

Muut ohjeet

  • kilpailijat käyttävät kokinhattua, jonka kilpailun järjestäjä hankkii.
  • kilpailijat voivat halutessaan ottaa mukaan omia henkilökohtaisia eväitä.
  • puhelimet ja muut omat mobiililaitteet ovat kiellettyjä kilpailun aikana. Kilpailuhuoltajan tulee huolehtia siitä, että laitteet ovat hänen hallussaan kilpailun alusta kilpailun loppuun saakka.
  • Suunnittelussa käytettävä materiaali annetaan kisapaikalla..

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Semifinaali on yksipäiväinen ja on kaikissa kilpailupaikoissa samanaikaisesti. Kilpailutehtävänä on suunnitella ja valmistaa pääruoka ja jälkiruoka kuudelle (6) henkilölle. Suunnittelu tapahtuu semifinaalipäivänä.

Arvioinnin pohjana käytetään Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon Annosruokien valmistus- ja Á la Carte ruokien valmistus -tutkinnon osia.

Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteiden kiitettävään (K5) tasoon.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):

Moduuli 1/Suunnittelu

Arviointi

15 pistettä.

Moduuli 2/Tuotteiden valmistus ja esille laitto

Arviointi

30 pistettä.

Moduuli 3/Annoksien ulkonäkö, rakenne ja maku

Arviointi

40 pistettä.

Moduuli 4/Toiminnan vastuullisuus

Arviointi

15 pistettä.

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit