504

Tarjoilija / Finaali

Finalistit

Minna Jokiranta

Gradia

Onni Lehtonen

Turun ammatti-instituutti

Aapo Lönnqvist

Perho liiketalousopisto

Peppi Pitkämäki

Hyria

Venla Pyyhtiä

Hyria

Sofia Vihavainen

Ammattiopisto Samiedu

Pinja Ylitapio

Koulutuskuntayhtymä OSAO

Kilpailupaikka

Kuopio-halli

Opistotie 4, Kuopio

Kilpailutehtävät

Tarjoilija toimii kilpailujen aikana asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Hän osaa kunnostaa asiakastiloja sekä esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluja eri tarjoilutapoja käyttäen. Hän osaa ottaa huomioon yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä sekä tekee yhteistyötä keittiöhenkilökunnan sekä muiden tarjoilijoiden kanssa. Tarjoilija palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita ja hän toimii vastuullisesti sekä aktiivisesti huomioiden erilaisten asiakkaiden tarpeet. Hän noudattaa työskennellessään anniskelu- ja hygieniamääräyksiä sekä ottaa huomioon kestävän kehityksen, yrittäjyyden ja työturvallisen työskentelyn toimintaperiaatteet. Ammatillista osaamista arvioidaan myös erityistehtävillä.

Arviointi koostuu määrällisistä ja laadullisista arvioinnin kohteista. Tarjoilijalajissa on mahdollisuus saada kokonaisuutena 100 pistettä.

Lajin aikataulu

Tiistai 21.5. klo 8.30 – 17, Cafeteria ja Cocktail-baari

Keskiviikko 22.5. klo 8 – 17, Fine Dining

Torstai 23.5 klo 8 – 12, Erityistehtävät

Materiaalit ja laitteet

Asiakaspöydät ja -tuolit, cocktail-baarissa pystypöydät

Pöytäliinat ja kangasservetit

Apupöydät tai tarjoiluvaunut

Lautaset, ruokailuvälineet ja lasisto sekä kahvi- ja teekupit 

Tarjoiluastiat ja -välineet, keittokulhot, tarjoiluvadit

Pöytäliekitin; liekityspannut

Pöytäsomisteet; kynttilät

Baarivälineistö ja -lasisto

Suodatinkahvin ja haudutetun teen valmistuksessa tarvittavat välineet 

Kaikki kilpailuissa tarvittavat työasut ovat noudettavissa lähimmästä Image Wearin myymälästä, erikseen ilmoitettuna aikana

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo tullessaan kilpailupaikalle henkilökohtaiset työvälineet:

viininpullonavaaja, lehtiö, kynä, tarjoilukäsineet, muruaura ja tulitikut

Tuomarit

  • Päätuomari Markku Häiväläinen, Opetusravintola Perho
  • Minka Jaaranen, Riveria
  • Ursula Korhonen, Tredu
  • Heikki Tuovinen, Omnia
  • Sanna Laakso, PeeÄssä
  • Antti Talvinen, Ravintolamestarit
  • Laura Tikkanen, Kummisetä
  • Ari Jokela, Suomen Alkoholitukku
  • Teemu Kurikka, Lapland Hotels
  • Alma Syrjänen, Eezy
  • Mirja Korhonen, Ravintolamestarit
  • Tom Stenfors, Suomen Alkoholitukku

Kestävä kehitys

Hyödynnämme lähituottajia menun ja juomatuotteiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Asiakkaille tarjottu ruoka on mahdollisimman pitkälle vastuullisesti tuotettua lähiruokaa. Kilpailutehtävissä käytettävät liinat ja servetit ovat kankaisia ja uudelleen käytettäviä. Kahvi- ja teetuotteissa huomioidaan sosiaalinen kestävä kehitys. Hyödynnämme yhteistyössä toisten kilpailulajien tuottamia tuotteita (leipuri ja floristi). Jätteet lajitellaan oikeaoppisesti. Yhteistyökumppaneilta lainataan alueelle somistukset. Arviointikohteissa otetaan huomioon kestävä kehitys.

Yrittäjyys

Kilpailutehtäviin kuuluu yrittäjämäinen toiminta mm. lisämyynti. Arviointikohteissa otetaan huomioon yrittäjämäinen toiminta.

Työturvallisuus

Lajialueella käytämme paloturvallista messumattoa joka on myös työturvallinen. Arviointikriteereissä huomioidaan ergonomia, mm. astioiden kantaminen, alueella liikkuminen ja muiden kilpailijoiden huomiointi.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Moduuli 1/Kahvila

18 p

Moduuli 2/ Coctail-baari

23 p

Moduuli 3/ Fine dining

43 p

Moduuli 4/Erikoistehtävät

16 p

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit