202 Media-tekniikka
Ala sopii sinulle, jos
- haluat tehdä luovaa työtä, ideoida ja kehittää uutta.
- pidät täsmällisen ja tarkan työn tekemisestä.
- pidät tiimityöstä ja haluat verkostoitua saman alan ihmisten kanssa.
- sinua kiinnostaa media-alan tekniikka ja sovellukset.
- voisit haluta tehdä työtä yrittäjänä tai freelancerina.
Mitä työ voi olla?
- Erilaisissa media-alan graafisen tuotannon, digitaalisen painamisen, tulostamisen ja teippaamisen sekä viimeistelyn tehtävissä toimimista.
- Tulostettavien tiedostojen luomista, käsittelemistä ja muokkaamista.
- Projektien suunnittelua ja toteuttamista.
- Media-alan tekniikan ja kuvankäsittelyn työtä.
- Erilaisten ohjelmistojen ja sovellusten hyödyntämistä eri tehtävissä.
- Mediasisällön tuottamista ja mainosten tekemistä.
Missä työtä on eli työpaikat, työympäristö ja alueellisuus?
Työpaikka voi olla osaamisalan mukaan esimerkiksi julkisen sektorin, yritysten, muiden mediayhteisöjen ja toimistojen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana. Alan työpaikkoja löytyy erityyppisistä yrityksistä, kuten tulostusyrityksistä, kirjapainoista, kaupanalalta, mainostoimistoista ja monista muista organisaatioista, jotka tarvitsevat mediatekniikan osaamista. Työtä on ympäri Suomea.
Työajat?
Mediatekniikan ammattilaisten työajat voivat vaihdella suuresti riippuen työpaikasta, työn luonteesta ja projekteista. Monet mediatekniikan ammattilaiset työskentelevät tavanomaisina toimistotunteina, mutta projektipohjaisessa työssä, mainosasennuksessa työajat voivat olla epäsäännöllisempiä. Esimerkiksi tiukkojen aikataulujen tai avajaispäivämäärien vuoksi saatetaan tehdä pitkiä päiviä tai työskennellä viikonloppuisin.
Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:
Tämän lajin tehtävät perustuvat media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimikkeet ovat mediapalveluiden toteuttaja ja kuvallisen ilmaisun toteuttaja.