208 Pelituotanto

Ala sopii sinulle, jos

Mitä työ voi olla?

Missä työtä on eli työpaikat, työympäristö ja alueellisuus?

Alalla voi työskennellä monenlaisissa tehtävissä ja yrityksissä. Työpaikkoja voi löytyä esimerkiksi peliteollisuuden yrityksistä, kuten pelinkehitys- ja pelisuunnitteluyrityksistä. Voit työskennellä esimerkiksi pelisuunnittelijana, peliohjelmoijana tai peligraafikkona. Pelialalle työllistyminen on monipuolista. Työpaikkoja voi olla esimerkiksi peli- ja tietojenkäsittelypalveluja tuottavissa yrityksissä. On tärkeää huomata, että pelituotannon työtehtävät voivat vaihdella suuresti riippuen työpaikasta, tehtävänkuvasta ja henkilön omista kiinnostuksen kohteista. Työtä on ympäri Suomea.

Työajat?

Työajat pelituotannossa voivat vaihdella suuresti riippuen työpaikasta ja työn luonteesta. Monet pelituotannon ammattilaiset työskentelevät tavanomaisina toimistotunteina, mutta projektipohjaisessa työssä työajat voivat olla epäsäännöllisempiä.

Mihin alaan ja tutkintoon lajin tehtävät perustuvat:

Tämän lajin tehtävät perustuvat media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon. Perustutkinnon ammattinimikkeet ovat mediapalvelujen toteuttaja, kuvallisen ilmaisun toteuttaja sekä ohjelmistokehittäjä.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit