Taitaja-palkinnot rohkaisevat yrittäjyyden, kestävän kehityksen sekä työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin huomioimiseen

Taitaja2024-tapahtumassa palkittiin vaatteenvalmistus, hevostenhoito ja puhdistuspalvelu yhteisten teemojen kiertopalkinnoilla.

Taitaja-kilpailun yhteiset teemat ovat yrittäjyys, kestävä kehitys sekä työhyvinvointi ja työturvallisuus. Teemat tulee olla selkeästi eriteltyinä ja perusteltuina kaikissa lajeissa lajikuvauksessa, tehtävissä ja arviointikriteereissä. Lisäksi ne tulee esitellä kilpailijoille ja yleisölle.

Taitaja-palkinnoilla palkitaan lajit, joissa teemat toteutuvat ja näkyvät parhaiten. Palkinnoista päättävät arvioijat käyvät läpi kaikki lajit ja valitsevat haastatteluun kolme mielestään parasta. Nämä haastatellaan finaaliviikolla ja kategorian voittajat palkitaan päättäjäispäivänä kiertopalkinnolla ja kunniakirjoilla.

Kestävä kehitys: hevostenhoito

Kestävän kehityksen palkinto meni hevostenhoidolle, joka järjestettiin etälajina Ylä-Savon ammattiopiston Ysaon Hingunniemen toimipisteessä. Kestävän kehityksen arvioijina toimivat Anu Salo Savon ammattiopistosta ja Katja Katajamäki Skills Finlandista. Arvioijat kiinnittivät huomiota muun muassa siihen, miten eläinten hyvinvointi oli otettu huomioon lajissa ja miten resurssitehokkuus oli viimeistä naulaa myöten kunnossa.

Lue lisää (SkillsFinland.fi): Hevostenhoitolaji painotti eläinten ja ihmisten hyvinvointia


Työturvallisuus ja -hyvinvointi: puhdistuspalvelu

Työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin palkinnon sai puhdistuspalvelu, josta palkintoraati totesi muun muassa, että perehdytyksessä ohjattiin oikeisiin ergonomisiin työmenetelmiin ja opastettiin myös robotiikan, koneiden, laitteiden ja aineiden oikea käyttö. Työhyvinvoinnissa oli kiinnitetty huomiota tasavertaiseen kohtaamiseen, työilmapiiriin ja yhteistyöhön.

Skills Finland jakaa Työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin palkinnon yhteistyössä LähiTapiolan kanssa. Palkinnon arvioijat olivat Eeva Koskela LähiTapiolasta ja Tiina Kammonen Savon ammattiopistosta.

Lue lisää (Skills Finland.fi) Puhdistuspalvelu toi uuden teknologian kilpailutehtäviin.

Yrittäjyys: vaatteenvalmistus

Skills Finland jakoi Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa ja Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon arvioijina toimivat Mikko Kinnunen Suomen Yrittäjistä ja entinen kilpailija, yrittäjä Eemil Pakarinen EP Steel & Machinestä.

Arvioijat korostelivat valinnan perusteluissa tiiviistä yritysyhteistyötä, asiakaspalvelua korostavaa tehtävää ja laajasti yrittäjyyttä korostavaa arviointia. Myös taukonurkkaus ”mummolaa” myöten luovalla, kokeilevalla ja esteettisellä otteella toteutettu lajialue sai kiitosta.

Lue lisää (Skills Finland.fi): Yritysyhteistyö ja luovuus kukoistivat vaatteenvalmistuksessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit