Mondi Kuopio mukana Taitajassa


Mondi on kansainvälinen pakkaus- ja paperinvalmistaja, jonka noin 100 tehdasta työllistävät maailmanlaajuisesti yli 20 000 työntekijää. Mondin tehtaalla Kuopion Sorsasalossa valmistetaan koivukuidusta puolikemiallista aallotuskartonkia eli flutingia. Kartonkia käytetään ensisijaisesti kosteudenkestävyyttä ja lujuutta vaativissa pakkauksissa kuten hedelmä- ja vihanneslaatikoissa. Valtaosa tuotannosta meneekin vientiin eri puolille maailmaa, esimerkiksi Etelä-Eurooppaan, Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan. Tuotanto Kuopion tehtaalla on alkanut vuonna 1968 silloisella nimellä Savon Sellu.

Mondi Kuopio työllistää noin 240 henkilöä. Valtaosa työntekijöistä työskentelee tuotantoon liittyvissä tehtävissä, esimerkiksi prosessinhoitajina. Tuotannon lisäksi kunnossapito-osasto työllistää koneenasentajia, sähköautomaatioasentajia, siivoajia ja muita kunnossapidon ammattilaisia. Erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä työskentelee lisäksi noin 70 toimihenkilöä.

Mondi Kuopio on tehnyt useita vuosia tiivistä yhteistyötä Savon ammattiopiston kanssa. Tehtaalle haetaan joka vuosi harjoitteluun ja kausitöihin esimerkiksi prosessin, logistiikan, kone- ja tuotantotekniikan, laboratorioalan ja sähkö-automaation opiskelijoita. Harjoitteluun hakeutuminen on erinomainen tapa avata oma urapolku ja työllistyä tehtaalle pidempiaikaisesti. Lisäksi yhteistyötä Sakkyn kanssa tehdään ammatti- ja erikoisammattitutkintojen tiimoilta, jotta omalla henkilöstöllä on mahdollisuus syventää osaamista opiskelemalla töiden ohessa.

Taitaja-kisoissa Mondi näkyy tuomarointina kahdessa lajissa; automaatioasennuksessa sekä koneenasennuksessa ja kunnossapidossa. Prosessin näytösalueella voi käydä arvaamassa kartonkirullan painoa ja kysellä lisää siitä, millaista Mondilla on työskennellä.  Mondi Kuopion edustajia on tavattavissa myös Kuopio-hallin tapahtumatorilla. Tervetuloa juttusille!

Mondi on tehnyt Kuopion tehtaaseen viime vuosina suuren investoinnin, jonka ansiosta meillä on tarjota monipuolisia työmahdollisuuksia tulevinakin vuosina. Voit tutustua avoimiin hakuihimme rekrytointisivustomme kautta. Nähdään tehtaalla!

Minun tehdas, meidän tehdas – Mondi Kuopio!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit