Taitaja kuuluu kaikille

Savon ammattiopisto järjesti upean Taitaja2024-tapahtuman, joka sai suurta mediahuomiota aina valtakunnan medioissa asti. Taitaja2024-kisojen aikana paistoi aurinko niin taivaalla kuin ihmisten sydämissä.

Mediahuomiota tärkeämpää oli kuitenkin ajatus siitä, että Taitaja kuuluu kaikille, ja opiskelijoidemme osallistuminen ja osallisuus olivat Taitaja2024-tapahtuman kulmakiviä alusta asti. Opiskelijamme olivat monin tavoin osana Taitaja2024-organisaatiota, ja he pääsivät ideoimaan, oppimaan ja käyttämään omaa osaamistaan. Tulevaisuuden osaajamme saivat myös vastuusta, sillä Taitaja2024-tapahtumaviikon sosiaalisen median näkyvyydestä huolehti opiskelijoistamme koottu some-tiimi, media-alan opiskelijamme hoitivat ison osan kuvauksista, ja logistiikka-ala kuljetti kansaa ja ruokaa eri pisteiden välillä – ihan muutama mainitaksemme!

Taitaja2024-organisaation vankkumattomana tukena ja apuna hääri työelämässä oppimisen jaksollaan Arttu. Eipä olisi ollut Kuopion Taitaja2024-tapahtuman graafinen ilme niin upea kuin oli, jos Arttu ei olisi auttanut graafikko-Jannea työssään. Puhumattakaan Taitaja2024-kisojen virallisesta biisistä, jonka Arttu tapahtumalle itse tekoälyn avulla loi. Kuuntele kipale Taitaja kuuluu kaikille! on Vimeo, ja tutustu Artun Taitaja2024-tarinaan Taitaja2024 kuuluu kaikille: Arttu on ylpeästi ammattilainen | Savon ammattiopisto (sakky.fi).

Taitaja2024-kisoihin loimme turvallisemman tapahtuman periaatteet, sillä Taitaja kuuluu kaikille. Tapahtumassa oli mukana häirintäyhdyshenkilöitä, joihin saattoi ottaa yhteyttä joutuessaan epäasiallisen toiminnan kohteeksi tai havaitessaan sellaista.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat ammatillisen koulutuksen peruspilareita, ja Taitaja2024-tapahtuma oli loistava esimerkki siitä, miten nämä arvot voivat toteutua käytännössä. Jokaisella opiskelijalla oli mahdollisuus osallistua ja loistaa omilla taidoillaan, riippumatta taustasta, sukupuolesta tai muista henkilökohtaisista ominaisuuksista. Me uskomme, että ammatillinen koulutus kuuluu kaikille ja että jokaisella on oikeus oppia, kehittyä ja menestyä omalla polullaan omanlaisenaan ihmisenä. Tätä sanomaa haluamme tukea myös viestinnässämme. 

Kiitos, että saimme järjestää tapahtuman Kuopiossa!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit