Elävä Virtapankki – nuorille rakentuu oleskelutila Taitaja2024-tapahtumaan  

Oleskelutilan rakentaminen on projekti, joka tuo yhteen nuoret, luonnon ja paikallisen yhteisön ainutlaatuisella tavalla, korostaen samalla Kuopion alueen merkitystä ja kauneutta. Elävä Virtapankki on suunniteltu yhteistyössä Elävä säätiön nuortenpajojen nuorten kanssa, ja sen tarkoituksena on tarjota nuorille paitsi rentoutumis- ja kohtaamispaikka, myös mahdollisuus osallistua aktiivisesti yhteisönsä kehittämiseen. Tilan nimi ja teemat keskittyvät energisointiin, luontoon ja Kuopioon, ovat nuorten itsensä ideoimia ja suunnittelemia. 

Oleskelutilan suunnittelu tarjoaa nuorille mielekästä toimintaa ja turvallisen tilan, vaan myös vahvistaa heidän tunnettaan yhteisöön kuulumisesta ja omasta arvosta. Olemme innoissamme päästessämme näkemään, kuinka Elävä Virtapankki tulee elämään ja kehittymään nuorten käsissä.

Elävä Virtapankki huomioi ympäristön kestävän kehityksen periaatteet ja alueen kulttuurisen rikkauden. Se tarjoaa tapahtumassa nuorille paitsi paikan olla ja kokoontua, myös tilan, jossa he voivat oppia uusia taitoja, kuten somistamista ja tilan rakentamista, ja sitä kautta saada arvokasta työkokemusta.

Tilan suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuvat Elävä Säätiön Kuopion, Siilijärven ja Varkauden nuortenpajat. Oleskelutila tuo merkittävää lisäarvoa Taitaja2024-tapahtumaan. Elävä Virtapankki on suunniteltu erityisesti energisoimaan ja tukemaan alueen nuoria heidän arjessaan. 

Elävä Virtapankki avataan yleisölle 21.5.2024, ja kaikki ovat tervetulleita tutustumaan tilaan, ja viettämään siellä aikaa.

Elävä Säätiö on Taitaja2024-tapahtuman yhteistyökumppani.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit