Urapolkuja yläkoululaisille – live 23.1.2024  

Urapolut – näin tutustut eri koulusaloihin Taitaja2024 -tapahtumassa 

Taitaja2024 -tapahtuma on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jonka aikana kilpaillaan ammattitaidon Suomen mestaruuksista eri lajeissa. Kuka on paras kokki, kuka vie voiton parhaana lähihoitajana tai kuka loistaa metsäkoneen kuljettajana. Tapahtumassa voi tutustua yli 50 eri alaan ja ammattiin. Tapahtumapaikkoina ovat Kuopio-halli, Savon ammattiopiston Savilahden kampus ja kolmen lajin osalta etäpaikkakunnat, joilta kilpailu striimataan tapahtumapaikoille Kuopiossa. Tapahtumaan odotetaan 50 000 kävijää, joista noin 10 000 on yläkoululaisia. 

Yläkoululaisille suunnattu Urapolku-live-lähetys tiistaina 23.1.2024  

Urapolku-live lähetetään tiistaina 23.1. klo 9.00-9.45 Savilahden kampukselta. Livestä tulee tallenne Taitaja2024-verkkosivuille. Liven aikana kuullaan ja nähdään mitä on Taitaja2024-tapahtuma ja miten yläkoululaiset tutustuvat tapahtumaan Urapolkujen kautta.

Urapoluissa tehdään tehtäviä ennakkoon omien vahvuuksien kartoittamiseksi laaja-alaisesti ja tutustutaan jo ennakkoon itseä kiinnostaviin aloihin. Ennakkotehtävät julkaistaan tammikuun 2024 lopulla Taitaja2024-verkkosivuilla yläkoulujen käyttöön. Tapahtuman aikana pelataan Urapolut mobiilipeliä, jonka avulla pääsee tutustumaan tapahtumaan ja saa tietoa eri aloista omien koulutusvalintojen tueksi. Lisäksi on luvassa koulutusvalintoja tukevia tehtäviä käyttöön kouluille jälkikäteen osana ennakkotehtäviä.

Livelähetyksessä on vieraana Savon ammattiopiston opiskelijoita, jotka osallistuvat Taitaja-semifinaaliin tammikuussa. Pääsette kuulemaan heidän ajatuksiaan opiskelusta sekä tunnelmia osallistumisesta Taitajiin. Lisäksi mukana Taitaja-kilpailuihin aiemmin osallistunut kilpailija, joka työskentelee nykyään Savon ammattiopistossa opettajana. Hänenkin urapolustaan kuullaan livessä lisää. Tervetuloa mukaan!

Urapolut live 23.1.2024 klo 9.00

Annika Jäntti

Urapolkuvastaava

annika.jantti@sakky.fi

044 785 8778

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit