Yli 1900 ammatillista opiskelijaa kilpailee Taitaja2024-semifinaaleissa

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa suomenmestaruuksista. Tammikuun lopussa ympäri Suomea käydään eri lajien semifinaalit, joista parhaat jatkavat toukokuussa Kuopiossa järjestettävään finaalikilpailuun.

Taitaja2024-semifinaalit järjestetään 29.1.-2.2.2024 välisenä aikana ja niihin osallistuu 1903 kilpailijaa yli 40 paikkakunnalla. Semifinaaleissa karsitaan jokaisen alan kahdeksan osaavinta Taitaja-kilpailun Kuopiossa 20.–23.5.2024 järjestettävään finaaliin. Taitaja2024-finaalissa kilpailee noin 500 opiskelijaa. Kuopiossa on yhteensä 50 kilpailulajia ja ammattinäytöstä rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilta, sisältäen TaitajaPLUS-lajit, joissa erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat kilpailevat alansa suomenmestaruuksista. Myös yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali järjestetään tapahtumassa.

Semifinaalit järjestetään aiemman suunnitelman mukaisesti poliittisesta työtaistelusta huolimatta. Tarvittaessa voit olla yhteydessä semifinaalikoordinaattoriin. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.taitaja2024.fi/lajit

Tervetuloa seuraamaan semifinaaleja

Taitaja-kisoja sekä jännittävää matkaamme Taitajiin voit fiilistellä somessa eri kanavillamme. Pysy kuulolla ja laita seurantaan ainakin:

Tykätään, kommentoidaan ja jaetaan – tule mukaan!

#taitaja2024, #YlpeästiAmmattilainen #TaitajaSemit

Taitaja2024 Kuopiossa

Taitaja2024 Kuopio -tapahtuma järjestetään Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella ja Kuopio-hallissa. Muita tapahtumapaikkoja ovat Ylä-Savon ammattiopiston toimipisteissä Kiuruvedellä ja Peltosalmella ja Etelä-Savon ammattiopiston Raviradantien toimipisteessä Mikkelissä. Kaikille avoin ja maksuton Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

Taitaja2024-tapahtuman järjestämisestä vastaa Savon ammattiopisto ja yhteistyökumppanit. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, jonka tavoitteena on kasvattaa ammatillisen koulutuksen vetovoimaa ja kiinnostavuutta. Skills Finland myös lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

Lisätietoja

Jukka Saastamoinen

Kilpailupäällikkö

jukka.saastamoinen@sakky.fi

044 785 4246

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit