EuroSkills 2023 –Teemu edustaa Suomea ammattitaidon EM-kilpailussa

Toivalan Metalli on hyvästä ilmapiiristä ja tekemisen meiningistä tunnettu työpaikka. Teemu Laitisen työpaikka Toivalan Metalli on ollut jo yli kaksi vuotta. 

Vaikka Teemun ja työpaikan tarina alkoi melko perinteisesti, työelämäjaksolta töihin työyhteisöön ja loput opinnoista tehtiin oppisopimuksella. Ei tarina silti ole tavanomaisin. 

Koululla oli huomattu Teemun ongelmanratkaisutaidot, nopeus ja tärkeimpänä työnjälki. Opiskeluvuosiin mahtuu kilpailukokemusta ja osallistumisia Taitaja-semifinaaleihin, SM-hitsauskilpailuihin, World Skills-karsintoihin ja tietysti Porin Taitaja2022-finaaliin, josta kotimatkalle lähdettiinkin mitali kaulassa. 

Treenaus ja leirimatkat mahdollisuus työpaikalle


Teemu osallistuu syyskuussa EuroSkills2023 -kilpailuun lajissa hitsaus. Jokainen kilpailija saa taustatuekseen ja samalla kilpailun tuomariksi ekspertin. Hitsaus-lajin eksperttinä toimii Keijo Kivioja Koulutuskuntayhtymä OSAO:sta. 

Valmentautumisen aikana Teemu suorittaa ammattitutkintoa. Kilpailuihin ei osallistuta pelkästään kilpailujen vuoksi, vaan taustalla on aina ammattitaidon kartuttaminen. Ammattitutkinnon opintoja kasataan melkein samaa tahtia kisapakin kanssa, kertoo Teemua valmentanut opettaja Jukka Saastamoinen. 

– Meille palkataan töihin metallityöntekijöitä. Työtehtävät vaihtuvat sen verran tiuhaan, toteaa työnjohtaja Toni Pasanen ja tarkentaa, että työtehtävät sekä työstettävät tuotteet vaihtelevat ja haastavat tekijöitä. 

Työpaikalla on helppo sopia maajoukkueleireistä ja valmentautumisesta. 

– Saan treenata iltaisin työpaikalla, Teemu toteaa. 

– Teemu itse omalla toiminnallaan mahdollistaa osallistumisen ja työyhteisö mielellään järjestelee työvuoroja. Hyödyt ovat suuret. Teemusta selkeästi huomaa, että tarkkuutta ja tehokkuutta on kilpailukokemuksen myötä tullut lisää ja tuohan se vaihtelua arkeen. Kehittämällä itseään ei uraudu, toteaa Pasanen. 

– No vähän jäi nälkä, Teemu kuittaa osallistumisestaan kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. 

Toivalan metalli

Toivalan Metalli Oy on vuonna 1978 perustettu metallialan yritys, joka on tunnettu hyvästä työporukastaan ja monipuolisista asiakastöistä sekä monen talousalueen yrityksen luottokumppani alihankintayhteistyössä.

EuroSkills 2023

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Puolan Gdanskissa 5.–9.9.2023. Suomesta kilpailuun osallistuu virallinen ammattitaitomaajoukkue. Suomen joukkue osallistuu 21 lajiin yhteensä 25 kilpailijan voimin.

EuroSkills Gdansk 2023 -kilpailussa on yhteensä 43 lajia, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri ammatteja lähihoitajasta hitsaajaan ja kokista sähköasentajaan. Kilpailijoita on yhteensä 600 ja kävijöitä AmberExpo-messukeskukseen odotetaan 100 000.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit