Hyvät eväät työelämään

Savon ammattiopiston lounasravintoloissa ruoka valmistetaan pääsääntöisesti itse suurella ammattitaidolla. Savon ammattiopiston omat ravintolat löytyvät Kuopion Savilahden, Siilinjärven Toivalan ja Varkauden kampuksilta. Lounaan noutopöydässä suositaan lähituottajia ja kotimaisia vihanneksia ja juureksia, minkä lisäksi myös luomutuotteita on tarjolla päivittäin. Lisäksi kasvisruoka on mahdollista valita jokaisella lounaalla. Ravintolat pyrkivät aktiivisesti pitämään hiilijalanjälkeään mahdollisimman pienenä.

Opiskelijoiden hyvinvointiin halutaan panostaa ja siksi heille pyritään tarjoamaan mahdollisimman terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Tätä tukee ravintosuosituksia noudattavan lounaan lisäksi myös opiskelijoille tarjolla oleva päivittäinen luomuaamupuuro, jota tulee tankkaamaan joka aamu kampuksesta riippuen 200–500 opiskelijaa. THL:n mukaan lapsilla ja nuorilla on yhä yleisempää jättää arkena aamupaloja ja koululounaita väliin. Savon ammattiopisto haluaa varmistaa opiskelijoilleen riittävän virran koulupäiviä varten. Aamupuuro tähtää opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen ja koulussa jaksamiseen ja sen on myös havaittu vähentävän lounaalla aiheutuvaa ruokahävikkiä. Puuroaamiainen on maksuton perustutkinto-, TUVA-, Telma- ja lukio-opiskelijoille. Henkilökunta ja ilmaisen aterian piiriin kuulumattomat opiskelijat voivat ostaa sen hintaan 1,6 euroa, jolloin hintaan sisältyy myös kahvi.

Lounasravintolat toimivat myös opiskelijoiden oppimisympäristöinä ja tarjoavat osviittaa tulevan ammatin harjoittamisesta. Opiskelijat pääsevät tutustumaan niissä ammattikeittiöiden toimintaan ja erilaisiin työtehtäviin.

Lisää Savon ammattiopiston ravintolapalveluista voit lukea täältä.

Vastuullisia tekoja

Savo Catering

Savon ammattiopiston lounasravintoloissa ruoka valmistetaan pääsääntöisesti itse suurella ammattitaidolla. 

Lähiruokaa

Lounaan noutopöydässä suositaan lähituottajia ja kotimaisia vihanneksia ja juureksia, minkä lisäksi myös luomutuotteita on tarjolla päivittäin. Lisäksi kasvisruoka on mahdollista valita jokaisella lounaalla. Ravintolat pyrkivät aktiivisesti pitämään hiilijalanjälkeään mahdollisimman pienenä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit