Juhlavuoden summausta ja uusia tuulia

Skills Finland ry on viettänyt 30-vuotisjuhliaan työn merkeissä. Vuosi 2023 onkin ollut erityisen tapahtumarikas ja menestyksekäs.

Maaliskuussa Suomen maajoukkue kilpaili Ranskassa Abilympics-kisoissa ja toi tullessaan historiallisen mitalisaaliin. Toukokuussa järjestettiin oma Taitaja-kilpailumme Espoon Metro Areenalla. Tapahtuma onnistui hienosti ja houkutteli paikalle ison yleisön. Saimme useita mediaosumia ja varsinkin Taitajien taitaja Viljami Turve on huomioitu tiedotusvälineissä laajasti.

Puolassa syyskuussa järjestetyistä EuroSkillseistä maajoukkueemme kotiintuomisina oli yksi kulta, kolme hopeaa, kaksi pronssia ja lisäksi yhdeksässä lajissa Suomi palkittiin keskitasoa paremmasta suorituksesta.

Myös vuodesta 2024 on tulossa aktiivinen kilpailuvuosi. Taitaja-tapahtuma järjestetään Kuopiossa 20.-23.5.2024. Sitä ennen toteutetaan semifinaalit, joissa finaalipaikkaa tavoittelee yli 1900 opiskelijaa eri puolilla Suomea. Viimeistään nyt kannattaa ottaa seurantaan Kuopion tapahtuman sivustot eri viestintäkanavilla ja pistää mieleen sosiaalisen median aihetunniste #YlpeästiAmmattilainen. 

Kansainvälisissä kilpailuissa on vuorossa World Skills Ranskan Lyonissa, jonne maajoukkueemme matkaa syyskuussa.

Kaiken tämän lisäksi saimme lokakuussa International Abilympic Federationilta päätöksen, jonka mukaan Suomi saa järjestettäväkseen Abilympics 2027 -kilpailun. Se toteutetaan yhdessä Taitaja-tapahtuman kanssa Helsingin messukeskuksessa toukokuussa 2027. Hihat on jo kääritty ja noin 20 pääkaupunkiseudun ammatillista oppilaitosta on ilmoittautunut mukaan järjestelyihin. Koska tapahtuma on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa, on yhteistyömahdollisuus nyt avattu kaikille ammatillisille oppilaitoksille.

Ammattitaitokilpailut ovat merkityksellisiä monin eri tavoin. Kilpailuissa omien alojensa parhaat osaajat pääsevät testaamaan taitojaan. He saavat kisoista ainutlaatuisia kokemuksia ja luovat uusia ystävyyssuhteita. Tapahtumat toimivat ammatillisen koulutuksen näyteikkunana ja sidosryhmien kohtaamispaikkana. Kilpailutoiminnalla on suuri vaikutus myös ammatillisen koulutuksen laadun kehittämisessä. Skills Finlandin puheenjohtajana olen äärimmäisen iloinen siitä, miten upea ja sitoutunut joukko meillä on ympäri maata edistämässä ammattitaitokilpailutoimintaa. Lämmin kiitos kaikille mukanaoleville! Tavataan toukokuussa Kuopiossa.

-Marja-

Marja Vartiainen

Skills Finland ry hallituksen puheenjohtaja

marja.vartiainen@vantaa.fi

040 865 6567

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit