Maisemakonttorissa luonnon keskellä – työ metsäkoneenkuljettajana palkitsee

Oma kipinäni metsäkoneisiin ja metsään syntyi lapsuudessani metsäkoneyrittäjäperheessä. Isä vei minut välillä mukanaan metsäkoneen tai siirtoauton kyytiin, ja ne ovat jääneet mieleen mukavina muistoina. Työtä tehtiin paljon ja omistautuneesti, ja oma uravalinta oli minulle selvä. Isältäni opin, että työn tekeminen kannattaa aina.

Metsäkoneet ja niiden teknologiset ratkaisut ovat kehittyneet hurjasti oman työuranikin aikana. Kuljettajaa avustavat teknologiat kuten IBC tai pyörivä ja vakaava ohjaamo vähentävät kuljettajan väsymistä työssä. On tärkeää, että energiaa riittää työpäivän jälkeenkin. Virkeänä ja keskittyneenä työskentely auttaa myös minimoimaan kalliille koneille sattuvat vahingot ja rikkoutumiset.

Uusimmissa John Deeren H-sarjan metsäkoneissa kuljettajan työympäristön mukavuus on viety aivan uudelle tasolle. Koneen käytettävyys on mietitty kuljettajan näkökulmasta uusiksi: helpot päivittäishuollot, hiljainen ohjaamo, uudet työvalot, uusitut säilytystilat ja intuitiivinen käyttöliittymä tekevät työskentelystä sujuvaa ja mukavaa.

Osaaville metsäkoneenkuljettajille ja metsäkoneasentajille on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Metsäkoneenkuljettajan työ on itsenäistä ja vaativaa. Jokainen työpäivä on erilainen, ja oman työnsä jäljen näkee saman tien. Työskentely luonnon keskellä, maisemakonttorissa on myös palkitsevaa.

Jos opiskelupaikkaa miettiessä jännittää työ isojen koneiden kanssa, on hyvä muistaa, ettei kukaan ole mestari syntyessään. Tärkeintä on mielenkiinto alaa kohtaan. Loppu onkin harjoittelemista ja tekemällä oppimista.

Nähdään kisoissa!

Riku Vartiainen
Keski-Suomen aluepäällikkö
John Deere Forestry Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit