Nuorten toimitus

Vastuullisuus, puolueettomuus, taito luotettavan lähteen bongaamiseen. Nämä ovat ratkaisevia taitoja meille Savon Sanomien toimittajalle jokapäiväisessä arjen aherruksessamme – ja niin myös pohjattomassa tietosuossa kahlaavalle nuorelle.

Siispä meille oli selvää, että haluamme nostaa nämä teemat tapetille myös Savon Sanomien Taitaja9-mediatehtävässä. Mediakentän tositaituri ei nielaise eri tuuteista syötettyä tietotulvaa sellaisenaan, vaan pitää hälytyskellonsa herkkinä.  

Savon Sanomat haluaa paitsi tarjota nuorille tuoretta ja luotettavaa tietoa päivittäisessä sisällössään, myös tarjota välineitä sen tunnistamiseen. Nämä teemat nousevat pinnalle vuosittaisella Uutisten viikollamme, kouluvierailuilla ja ympäri vuoden Savon Sanomien nuorten toimituksen toiminnassa.

Nuorten toimituksessa 13–19-vuotiaat nuoret oppivat vastuullisen median tekemisestä eri kanaviin paitsi teoriassa, myös ihan käytännössä. Joka kuukausi nuorten toimitus näet käärii hihansa, pistää näppikset sauhuamaan ja luo Savon Sanomiin sisältöä aiheista, jotka ovat nuorten elämässä pinnalla juuri nyt. Koska kuka olisi parempi tyyppi kertomaan nuorten elämästä, kuin nuori itse?

Sanni Hakkarainen
toimittaja
Savon Sanomat

Savon Sanomat on Taitaja2024-tapahtuman yhteistyökumppani. Ajantasaiset uutiset löydät osoitteesta Savon Sanomat.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit