SMC lisää kappaletavara-automaation osaamista työelämään

Kappaletavara-automaatio kuulostaa hienolle, ja sitä se onkin. Kappaletavara-automaatio on valmistavan teollisuuden ihmistä säästävää työtä ja mitä suurimmassa määrin asiakaspalvelutehtävä. Lisäksi se on asennustyötä, valvontatehtäviä, kunnossapitotehtäviä ja käyttöönottotehtäviä.

SMC on Taitaja2024-tapahtuman pääyhteistyökumppani ja saadaanpa samasta yrityksestä myös kappaletavara-automaatiolajin toinen lajivastaava.

Kappaletavara-automaatiolajin kilpailijat käyttävät kilpailutehtävässä SMC:n toimittamia laitteita. Tässä lajissa koululle ei palata tyhjin käsin vaan, kilpailuun osallistuneet koulut palaavat jokainen oman laitteiston kanssa. Seuraavan vuoden kilpailua varten siis on laitteistot treenausta varten ja ennen kaikkea laitteet ovat opetuksen tukena ja lisäämässä kappaletavara-automaation osaamista työelämään.

Tänä vuonna finaalissa nähtävät  koulut ovat Turun ammatti-instituutti, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Kpedu, Riveria ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Näihin kisabusseihin pitää siis muistaa varata tilaa kotimatkalle mukaan lähteville laitteistoille.

Eri laite-, komponentti- ja ohjausjärjestelmävalmistajien tuotteiden tuntemusta ja ohjelmointia. Näitä ovat mm. ohjelmoitavat logiikat, anturit, konenäköanturit, kosketusnäytöt, teollisuusrobotit, taajuusmuuttajat, pneumatiikan komponentit, koneturvallisuuteen liittyvät laitteet sekä erilaiset asennustarvikkeet.

Automaatioasentaja työskentelee kappaletavara-, prosessi- tai kiinteistöautomaation sekä uuden sukupolven automaatiosovelluksien parissa. Toimenkuvat ovat monipuolisia ja työtä on eri puolella Suomea.

Turun ammatti-instituutissa kappaletavara-automaation opetus on Suomen vahvimpien joukossa. Joka vuosi kappaletavara-automaation opinnot Turussa valitsee 100 opiskelijaa, joista 40 jatkaa syventävästi kappaletavara-automaation opintojaan niiden loppuvaiheessa.

SMC:n laitteisto tuo mahdollisuuksia opetuksen arjessa.

–  Laitteisto on käytössä kappaletavara-automaation opetuksessa, ja se on hyvä lisä Turun ammatti-instituutin laitekantaan. Opetuksessa sitä hyödynnetään automaatiokomponenttien tuntemiseen, asentamiseen ja ohjelmointiin ja laitteiston avulla voidaan ohjelmointiharjoituksia lisätä ja ottaa opetukseen myös digitaalisen kaksosen toiminnat, kertoo Turun ammatti-instituutin opettaja Juha Ahanen.

SMC Finland on Taitaja2024-tapahtuman pääyhteistyökumppani ja kappaletavara-automaatiolajin tärkeä yhteistyökumppani. Tutustu SMC Finlandiin yrityksenä täällä.

Katso millaisilla opetuslaitteilla kappaletavara-automaation osaajaksi opiskellaan

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit