Taitaja-matkalla on mukana satoja ylpeitä ammattilaisia

Taitaja2024-tapahtuman toteutus on täydessä vauhdissa, ja sen ytimessä sykkii vahva ammattitaitoinen yhteisö. Tapahtuman slogan ”ylpeästi ammattilainen” kiteyttää osuvasti sen, mikä tekee tapahtumasta niin erityisen: jokainen osallistuja on merkittävä osa suurta kokonaisuutta. Savon ammattiopiston johdolla ja Skills Finlandin tuella luodaan satojen opettajien, opiskelijoiden ja työelämän edustajien voimin ainutlaatuinen tapahtuma, jossa ammattitaito nousee kunniaan – ja jokaisen työpanos on korvaamaton.

Kaikki Taitaja-matkalle mukaan lähteneet opettajat ovat omien alojensa huippuammattilaisia, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammatillisen koulutuksen laatua kilpailutoimintaan osallistumalla. Parhaimmillaan koko työyhteisö ja Suomen ammatillinen koulutus hyötyy siitä, että he oppivat uutta ja jakavat oman osaamisensa kollegoidensa kanssa.

Tapahtumassa voi inspiroitua uusista opintomahdollisuuksista ja ammattitaitoisten kilpailijoiden osaamisesta sekä kilpailutöiden korkeasta tasosta. Taitajassa syntyvät leipuri–kondiittorien herkulliset leivät ja leivokset, floristien värikkäät kukka-asetelmat, talonrakentajien taidokkaat kirvestyöt ja hiusmuotoilun huolitellut kampaukset. Vain muutamia mainitakseni. Kilpailussa osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville osaajille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja, ja joissain lajeissa myös kansainväliset kilpailijat pääsevät näyttämään osaamistaan. Tervetuloa tutustumaan kaikkiin 50 kilpailulajiin sekä kokeilupisteisiin, joissa voit itse testata eri aloihin liittyviä taitoja.

Tule inspiroitumaan ja ihastelemaan ammattilaisten huipputaitoja!

Maria Ekroth
toiminnanjohtaja, Skills Finland

Skills Finland ry kokoaa verkoston ammatillisen koulutuksen ja työelämän asiantuntijoista edistämään yhdessä ammatillisen koulutuksen laatua, vetovoimaa ja huippuosaamista kilpailutoiminnan avulla.

Yhdistys vastaa Taitaja-tapahtuman pitkäjänteisestä kehittämisestä ja lähettää yhteistyökumppaniensa kanssa maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit