Taitaja-semifinaalit

Taitaja on ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailu, joka järjestetään joka vuosi. Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisia opintoja. Taitaja-sääntöjen mukaan osallistua voivat ammattiin opiskelevat ja suurimpaan osaan lajeista on yläikäraja 22 vuotta. Joka vuosi osa lajeista on ikärajattomia.

Taitaja-kilpailun semifinaaleihin ilmoittaudutaan syksyisin ja semifinaalit järjestetään perinteisesti tammikuun lopulla viikolla 5. Semifinaaleissa karsitaan alan kahdeksan osaavinta Taitaja-kilpailun toukokuussa järjestettävään finaaliin.

Yli 1900 ammattiin opiskelevaa osallistuu semifinaaliin

Yli 1900 ammatillista opiskelijaa kilpailee Taitaja2024-semifinaaleissa. Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa suomenmestaruuksista. Taitaja2024-semifinaalit järjestetään 29.1.-2.2.2024 välisenä aikana ja niihin osallistuu yli 1900 kilpailijaa yli 40 paikkakunnalla. Ympäri Suomea käydään eri lajien semifinaalit, joista parhaat jatkavat toukokuussa Kuopiossa järjestettävään finaalikilpailuun.

Taitaja2024-finaalissa kilpailee noin 500 opiskelijaa. Kuopiossa on yhteensä 50 kilpailulajia ja ammattinäytöstä rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilta, sisältäen TaitajaPLUS-lajit, joissa erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat kilpailevat alansa suomenmestaruuksista. Myös yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali järjestetään tapahtumassa.

Tervetuloa seuraamaan semifinaaleja

Erilaisia kilpailupolkuja on yhtä paljon kuin ammattitaitokilpailuun osallistuvia.
Yksi osallistuu vain kerran, toinen jää koukkuun kilpailemiseen. Kolmannen tie voi viedä kilpailijasta kansainvälisten kilpailujen ekspertiksi. Opettajan tie voi viedä vaikka valmentajasta lajipäälliköksi. Tutustu kilpailupolkuihin (pdf, Skills Finland.fi)

Fiilistellään somessa eri kanavillamme eri kilpailupolkuja:

Instagram: @Taitaja
Facebook: @Taitaja
X: @TaitajaSM
TikTok: @TaitajaSM
LinkedIn: Taitaja Mästare
YouTube: Taitaja-tapahtuma

Tykätään, kommentoidaan ja jaetaan – tule mukaan!

Aihetunnisteet #taitaja2024 #YlpeästiAmmattilainen #TaitajaSemifinaali #semifinaali #SemifinaaliViikko

Taitaja2024 Kuopiossa

Taitaja2024 Kuopio -tapahtuma järjestetään 20.-23.5.2024 Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella ja Kuopio-hallissa. Muita tapahtumapaikkoja ovat Ylä-Savon ammattiopiston toimipisteissä Kiuruvedellä ja Peltosalmella sekä Etelä-Savon ammattiopiston Raviradantien toimipisteessä Mikkelissä.

Kaikille avoin ja maksuton Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Taitaja2024 Kuopio -tapahtuman suojelija on Elcoline Oy:n yrittäjä ja entinen Taitaja-kilpailija Jere Räisänen.

Taitaja2024-tapahtuman järjestämisestä vastaavat Savon ammattiopisto ja useat yhteistyökumppanit. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, jonka tavoitteena on kasvattaa ammatillisen koulutuksen vetovoimaa ja kiinnostavuutta. Skills Finland lähettää myös Suomen maajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

Taitaja2024-tapahtuman yksi keskeinen teema on kestävä tulevaisuus ja tavoitteena on nostaa ammattiosaamisen merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Taitaja2024-tapahtuman slogan ja tunniste on #YlpeästiAmmattilainen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit