Taitajien maailma on avoin kaikille


Taitaja on yhteisöllinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen ammatillisen koulutuksen osaajat näyttämään taitonsa, opettajat, opiskelijat ja työelämän edustajat yhdessä. Se ei ole vain tapahtuma, vaan myös yhteistyön ja yhteisön juhla.

Taitaja suunnitellaan ja tehdään yhdessä – opiskelijat, opettajat, työelämän edustajat, tuomarit ja vapaaehtoiset yhdistävät voimansa luodakseen unohtumattoman tapahtuman. Jokainen on tärkeä osa kokonaisuutta, ja yhdessä he tekevät Taitajasta ainutlaatuisen.

Kun nuoret ammattiosaajan alkutaipaleella olevat kilpailevat taidoistaan, he eivät ole yksin. Heillä on tukijoukko ympärillään – kannustavia opettajia, innostuneita vanhempia, ylpeitä ystäviä. Taitaja on yhteisö, joka yhdistää ja inspiroi. Taitaja ei ole vain tapahtuma – se on mahdollisuus oppia, kasvaa ja näyttää, mitä osaa parhaiten.

Taitaja- vuosi on ollut haasteiden hetkiä, paljon iloa ja yhteisöllisyyden ylpeyttä. Se on ollut aika, jolloin työhönsä sitoutunut joukko opettajia, työelämän edustajia ja oppilaitosten johtoa suunnittelevat, valmistelevat ja loppuhuipennukseksi toteuttavat Taitaja-tapahtuman, jossa ammattitaito kukoistaa ja ammattiuransa alkuaskeleita ottavat saavat näyttää, mitä he osaavat. Kahden vuoden työ on tähdännyt juuri siihen hetkeen, kun jokainen finalisti saa vuorollaan astua kilpailualueelle, omaan työpisteeseensä ja haastaa itsensä kahdeksan muun huippuosaajan asennetta omaavan finalistin kanssa. Tästä aukeaa heille kullekin tilaisuus haastaa omaa osaaminen ja ottaa haaste vastaan.

Taitajien maailma on avoin kaikille. Sinulle, joka aloitat ja jatkat ammatillisen tutkinnon opintoja. Sinulle, joka työskentelet ammatillisessa oppilaitoksessa opettajana, kuraattorina, opinto-ohjaajana tai rehtorina. Sinulle, joka etsit yritykseesi tulevaisuuden ammattilaista. Sinulle, joka haluat antaa kaikille mahdollisuuden oman huippuosaajan taipaleen osaksi ammatin opintoja. Sinulle, joka varmistat ammatillisen koulutuksen toiminnan perustan. Eli meille kaikille. Taitaja on kuin yhteiskunnan ydin, jossa palvelut, tuotteet ja ihmiset muodostavat kaiken perustan. Jokainen tekee parhaansa yksin ja yhdessä kilpailu-tapahtumassa yhteiseksi parhaaksi.

Taitajassa tavataan !

Sari Mäenpää
Taitaja-päällikkö
Skills Finland ry

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit