TET-harjoittelijoiden retki Ylä-Savon ammattiopistolle

Moi! Olemme 8-luokkalaiset Emma ja Linnea Pyörön koulusta. Olemme TET- harjoittelussa täällä Taitaja2024- toimistolla viestinnässä. Taitaja2024- tapahtuman järjestää Savon ammattiopisto. Lisäksi etälajeja järjestetään Ylä-Savon ammattiopistolla ja Etelä-Savon ammattiopistolla. 

Tiistaina kävimme hevostenhoito-lajin ja eläintenhoito-lajin finaalipaikoilla Ylä-Savon ammattiopistolla Hingunniemellä ja Peltoniemellä. Hingunniemellä meitä oli vastassa lajivastaavat Anne-Mari ja Jenna. Pääsimme kuulemaan Hingunniemen opiskelumahdollisuuksista ja näkemään mahtavat ja isot tilat. Meille oli järjestetty erilaista toimintaa, kuten ravihevosilla ajamista ja ratsastussimulaattorin kokeilemista. Pääsimme käymään myös valjasverstaalla ja tekemään itsellemme avaimenperät nahkasta. Lopuksi söimme maittavan lounaan ravintola Aisakellossa. Hingunniemessä on erittäin hyvät mahdollisuudet ja puitteet opiskella hevosalan ammatteihin. Jokainen opiskelija saa noin kuukauden opiskelujen aloittamisen jälkeen oman hoitohevosen joko ratsu- tai ravipuolelta tai halutessaan molemmilta. YSAO:lla on asuntola kylällä, josta kulkee taksikyyti koululle. Opintojen ohella opiskelijat pääsevät ratsastamaan ja ajamaan ravureilla useita kertoja viikossa. 

Peltoniemellä voi opiskella maatalous- ja eläintenhoitoaloja. Eläintenhoito-lajin lajivastaava Päivi otti meidät iloisesti vastaan. Pääsimme käymään navetassa tutustumassa lehmiin. Saimme silittää lehmiä ja vasikoita, ja näimme, miten lypsykone toimii. Kävimme myös eläinhoitolassa, jossa oli matelijoita, lintuja, jyrsijöitä ja hyönteisiä. Emma sai myös pitää kädessään kuollutta tarantellaa. Emme ole kumpikaan olleet ennen lehmien kanssa tekemisissä, joten oli ihanaa nähdä, miten uteliaita eläimiä lehmät loppuen lopuksi ovat. Oli myös mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaisia pieneläimiä Peltoniemellä oli. 

Meillä oli erittäin mukava päivä tutustuessamme erilaisempaan kouluarkeen. Saimme uutta tietoa ammatillisista opinnoista, ja pääsimme kokeilemaan uusia juttuja. Olemme kiitollisia Taitaja- toimiston henkilökunnalle ja hevosten- ja eläintenhoito- lajien lajivastaaville, ketkä mahdollistivat meille tämän reissun. 

Kirjoittajat: Emma ja Linnea,
Pyörön koulun TET-harjoittelijat

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit