Toyota: Kummikoulut kannustavat tulevaisuuden tekijöiksi

Taitaja2024-tapahtuman pääyhteistyökumppani Toyotalla on vahva perinne tulevaisuuden tekijöiden kouluttamisessa. Toyota ylläpitää kummikouluohjelmaa, joka kattaa yhteensä 11 koulua ympäri Suomen, joista yksi sijaitsee Kuopiossa. Kummikoulujen tavoitteena on motivoida nuoria autoteollisuuden pariin tarjoamalla heille mahdollisuus jatkaa opintojaan valmistumisen jälkeen Toyotan tukemissa koulutusohjelmissa. Yksi kummikoulujen keskeisistä tavoitteista on varmistaa sujuva siirtymä työelämään opintojen päätyttyä. Harjoittelupaikkojen tarjoaminen on keskeisessä roolissa tässä prosessissa.

Toyotan tarjoama koulutus on laaja-alainen. Eri ammattiryhmille, kuten mekaanikoille, huollon asiakaspalveluhenkilöille ja automyyjille suunnitellut koulutuspolut muodostavat koulutuksen perusrungon. Sen sisältöön kuuluu oppeja asiakaslähtöisestä asiakaspalvelusta, hybriditeknologiasta, sähköistymisen edelläkävijyydestä, rahoitustuotteista ja -palveluista, autotekniikasta, kori- ja maalaustyöstä, kyberturvallisuudesta sekä henkilötietojen turvallisesta käsittelystä. Koulutuksen jälkeen suoritetaan sertifiointikoe. Nopeasti muuttuvan toimintaympäristön vuoksi jatkokoulutuksesta halutaan pitää huoli, joten ammattitaitoa voidaan päivittää täydennyskoulutuksilla ja uudelleen-sertifiointikokeilla.

Kummikouluohjelman avulla myös opettajat saavat täydennyskoulutusta varmistaakseen, että opetus vastaa autoteollisuuden nopeasti muuttuvia tarpeita. Kaiken kaikkiaan Toyotan kummikouluohjelma tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden nuorille, jotka haluavat rakentaa tulevaisuutta autoteollisuuden parissa. Se ei ainoastaan tue heidän opiskelujaan, vaan myös varmistaa, että heillä on tarvittavat taidot ja verkostot menestyksekkään uran rakentamiseen alalla.

Taitaja2024-tapahtuman pääyhteistyökumppanina Toyota toimittaa automateriaaleja finaalitehtävään ja esittelyautoja tapahtuma-alueelle. Tapahtuma-alueella on myös mahdollisuus tavata Toyotan edustajia sekä paikallisen Kuopion autokaupan asiantuntijoita. Tämä luo arvokkaita verkostoitumismahdollisuuksia ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua tarkemmin autoteollisuuden käytännön puoleen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit