Urapolut

Urapolut on koulutusvalintojaan pohtiville suunnattu ohjauskokonaisuus, jossa tutustutaan eri ammattialoihin ja kartoitetaan omia vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita. Tavoitteena on lisätä itseymmärrystä ja laajentaa tietämystä monipuolisista mahdollisuuksista, jotta askel kohti omaa tulevaa polkua saisi lempeän ja rohkaisevan kimmokkeen. Urapolut-konseptista hyötyvät esimerkiksi kaikki yläkouluikäiset oppilaat riippumatta siitä, mihin yläkoulun jälkeen ollaan tähtäämässä.

Ennen Taitaja 2024-tapahtumaan osallistumista suoritetaan ennakkotehtävä, jossa toimii mukana Urapolkujen yhteistyökumppani Vahvuuttamo Oy. Ennakkotehtävän tarkoituksena on kartoittaa laajasti omia vahvuuksia, arvoja, mielenkiinnon kohteita, sekä käytössä olevia resursseja. Tehtävässä tutkitaan muun muassa luonteisia vahvuuksia ja kyvykkyyttä ja pyritään tunnistamaan omien taitojen lähtökohdat. Lisäksi tutustutaan eri ammattivaihtoehtoihin ja kerrytetään tietämystä siitä, mitä ne pitävät sisällään ja minkälaisista taidoista niissä on hyötyä. Tehtävät pohjautuvat laajaan vahvuusnäkemykseen eli Voimakehään®.

Ennakkotehtäviä seuraa Taitaja2024-tapahtuma, jossa päästään paikan päälle seuraamaan kilpailuja ja pelaamaan Urapolut-mobiilipeliä, jossa itselleen voi valita kiinnostavan pelipolun ja lähteä tutustumaan sillä olevaan alaan tarkemmin. Peli on pelattavissa tapahtuman aikana Kuopio-hallilla sekä Savilahden kampuksella.

Tapahtuman jälkeen voidaan käydä läpi Taitaja-tapahtumassa nähtyjä ja koettuja asioita ja pohtia, mitkä asiat herättivät mielenkiintoa ja vetikö joku tietty ala erityisesti puoleensa.

Urapolut-konseptin avulla halutaan tukea ja rohkaista nuoria astumaan omille poluilleen, jotta heistä voi tulevaisuudessa syntyä ylpeästi oman alansa ammattilaisia.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit