Över 1900 yrkesstuderande tävlar i Mästare2024 – semifinalerna

I FM-tävlingarna i yrkesskicklighet, Mästare, tävlar unga yrkesstuderande om att bli finska mästare i sina yrken. I slutet av januari ordnas ett antal olika semifinaler runt om i landet. Från semifinalerna går de bästa vidare till den stora finalen som ordnas i Kuopio i maj.

Mästare2024-semifinalerna ordnas mellan 29.1-2.2.2024 och lockar 1903 tävlande till över 40 olika tävlingsorter runt om i Finland. Från semifinalerna går de åtta bästa i varje gren vidare till Mästare-finalen, som ordnas i Kuopio mellan den 20-23.5.2024. I finalen i Kuopio deltar omkring 500 studerande i 50 olika tävlingsgrenar och yrkesdemonstrationer inom byggbranschen, restaurangbranschen, bil- och transportteknik, industri, tjänster samt informationsteknologi och kommunikation. Bland dessa finns också MästarePLUS-grenarna, där studerande med särskilda behov tävlar om FM-mästerskapet i sina branscher. Även finalen i grundskolans färdighetstävling, Mästare9, kommer att hållas under evenemanget.

Semifinalerna hålls enligt tidigare plan trots den pågående politiska strejken. Vid behov kan du kontakta semifinalkoordinatorn. Kontaktuppgifter finns på adressen.

Mästare2024 i Kuopio

Evenemanget Mästare2024 i Kuopio går av stapeln på Savon ammattiopisto, Savilahden kampus, och i Kuopio hallen. Andra evenemangsplatser inkluderar Ylä-Savon ammattiopisto i Kiuruvesi och Peltosalmi, samt Etelä-Savon ammattiopisto i St. Michel. Det öppna och kostnadsfria evenemanget är Finlands största årliga evenemang för yrkesutbildningen.

Savon ammattiopisto ansvarar tillsammans med olika samarbetspartners för arrangemanget av Mästare2024. Bakom tävlingarna står Skills Finland ry, vars mål är att öka intresset och attraktionskraften för yrkesutbildningen. Skills Finland sänder också det finska landslaget på internationella yrkesskicklighetstävlingar.

Du är möjligen intresserad av

Evenemangets huvudsamarbetspartners