501 Bagare-konditor  

Branschen passar dig, om du 

Vad kan arbetet gå ut på? 

Var finns arbete; arbetsplatser, arbetsmiljöer och regional spridning?  

Bagare-konditorer arbetar i tillverknings-, förpacknings- och försäljningsuppgifter i bagerier och konditorier eller i industribagerier, på gräddningsställen, i kafé-konditorier, på arbetsplatser inom storhushålls- och restaurangbranschen eller i cateringföretag. Att vara företagare är också ett alternativ. Arbete finns runt om i Finland. 

Arbetstider? 

Arbetstiderna för en bagare-konditor kan variera mycket. Arbetet börjar ofta tidigt på morgonen/på småtimmarna. Arbetet kan delvis vara nattarbete. 

Bransch och examen som uppgifterna i grenen baserar sig på: 

Uppgifterna i den här grenen grundar sig på grundexamen inom livsmedelsbranschen. Examensbenämningen i grundexamen är bagare-konditor.  

Evenemangets huvudsamarbetspartners